uusimmat tekstit

lauantai 9. toukokuuta 2009

terveisia tofinosta!

en edelleenkaan siis ole kuollut tai mitaan vaikka kaiken aikaa sita on kovasti manattu. oon toista paivaa tofinossa vancouverinsaaren lansirannikolla ja taalla on aivan tolkuttoman siistia! on ollu niin paljon tekemista etta en oo edes koneelle kerinny istahtaa. tofinossa ei asu varmaankaan tuhatta enempaa ihmista, mutta turisteja riittaa sitakin enemman - ei kuitenkaan mitaan porvarituristeja, koska tanne ei oo kovin helppo tulla. mekin ajettiin saaren lapi suoraan pain vuoria, aivan uskomattoman kiemuraista tieta pitkin vuorenrinteita. vahan meinas aitia tulla ikava kun nopeusrajotus oli 30 km/h ja meidan hullu kuski ajo kaheksaakymppia suoraan kurveihin.

villi- ym. elainhavainnotkin vaan lisaantyy koko ajan. pelkastaan tanaan ollaan jo nahty valkopaamerikotkia, harmaa- ja ryhavalaita, meri- ja jokisaukkoja (niita asuu ihan tossa hostellin portaan vieressa kokonainen perhe), merileijonia ja pyoriaisia. siihen paalle viela aiemmin nahtyja pesukarhuja, mustakarhuja ja vancouverin ylla kaikuva kukkoheratys aamuisin kello 5:30 niin alkaa peruselainkuviot olla hoidossa! joten ei valttamatta oo ollu mikaan ihan turha reissu. ja kylla, myos talta reissulta on luvassa porroelainkuvasarja joten alkaa, kateelliset, huoliko! talla kertaa mulla on myos ihan oikeasti tunnistettavia kuvia valaista, uskokaa tai alkaa.

meita on taalla moose networkin kiertohommelilla nelja tyttoa eri puolilta eurooppaa (vicki ja katie briteista ja helena hollannista) ja kaikki on menny oikein hyvin. opas/kuski on aika todella creepy keski-ikainen ukkeli (joka by the way juuri tuli tahan tuijottamaan mita teen mutta onneksi suomen kielta taitavat on taalla varsin harvassa) josta hyvin mielellani paasen huomenna eroon, kun muut jatkaa kierrosta eteenpain ja ma jaan tanne viela pariksi paivaksi. jos hyva ilma jatkuu niin maanantaina meen surffaamaan! tofino on kuulemma kanadan surffauspaakaupunki joten ei kai sellasta voi noin vaan ohittaa.

tanaan kaytiin jo koko paivan turistireissulla kattomassa valaita ja uimassa kuumassa lahteessa (niissa on muuten oikeesti tosi kuuma). lahteille paastakseen piti vaeltaa pitkan matkaa aivan uskomattoman sademetsan keskella. vakisin niita jattimaisia puita ja saniaisia katellessa tuli jurassic park mieleen.. mentiin samanlaisella kumiveneella kuin viime vuonna quebecissa, mutta tyynenmeren aallot on ymmarrettavasti hieman kovemmat kuin saint lawrence -joessa, joten mun iskiaan jo valmiiksi turruttama selka on aivan muusina. mutta ei sita tanne asti tultu sairastamaan. ilma on ollu tosi kaunis, mika on kuulemma aika harvinaista taalla sademetsan keskella. keskimaarin taalla nimittain sataa vetta jotain kolme metria vuodessa.

vancouverissa ennen tanne lahtoa tapasin myos aamiaisella saksalaisen anetten, jonka kanssa vietettiin koko paiva kaduilla kavellen ja illalla viela pizzaa syoden. ja kaupungin etelalaidalta tosiaan loytyi aivan tajuton levykauppa - matildalle tiedoksi etta kyselin woodpigeonia sielta ja ne lupas etta ens viikolla sita pitais olla. eli meen kokeilemaan onneani siella sitten! on kylla mukavaa huomata miten helppoa on tavata ihmisia, ja mukavia ihmisia. kaikki on ollu niin ystavallisia ja avuliaita etta usko ihmisrotuun kasvaa kohisten.

vancouver on kylla tosi kaunis kaupunki, paitsi etta niilla on todella hammentava pultsariongelma, joka nakyy joka ikisessa kadunkulmassa. kaikkialla on ihmisia pyytamassa rahaa. suomalaisiin verrattuna ne on aarettoman kohteliaita, mutta nain ulkopuolisin silmin sita jaa vaistamatta miettimaan, miksi kaupunki on niin voimaton pitamaan huolta asukkaistaan. mutta muuten kaikki on niin vihreeta ja kukkeeta ja hyvin hoidettua etta siella viettais mielellaan aikaa paljon enemmankin. suattaapi olla etta viela joskus siirran elamanroippeeni sinne!

nettiaika on taalla aivan torkean kallista (8 dollaria tunnilta!) joten saastelen minuuttejani myohemmaksi. oon taalla tofinossa viela sunnuntain ja maanantain ja sitten palaan taas pariksi paivaksi vancouveriin. lisaa uutisia seuraa, pysykaa kanavalla!

1 comments:

Matilda kirjoitti...

mä täällä katkerana odottelen muovilevyä ja todistusaineistoa valaista.

Lähetä kommentti