uusimmat tekstit

tiistai 26. toukokuuta 2009

final stop: calgary

viimeista viikkoa viedaan ja kotiinpaluun aika lahenee uhkaavasti. eilen illalla paasin perille calgaryyn, heti sen jalkeen kun olin banffissa bussille kavellessani jaany hirvittavan ukkoskuuron alle. onneksi kassit on enemman tai vahemman vedenkestavia - tukka tosin ei ole.

banffissa aktiviteetit jai jalan takia vahan vahemmalle, mutta kaytiin sentaan ratsastamassa lauantaiaamuna. aikamoinen fiilis istua lannensatulassa keskella vuoria ja peuroja ja kristallinkirkkaita jokia.

perilla sain heti kunnon albertalaisen tervehdyksen, kun hostellin pihalla stampedea (maailman suurin rodeotapahtuma, tietaakseni) varten harjoitelleen sakkipilliporukan keskelta polahti yhtakkia esiin naku heppu. silla hetkella silmalasit oli onneksi jossain muualla kuin paassa joten en saanu traumoja. siella se hypeksi edes takas silminnahden onnellisena eika kukaan tehny mitaan. etta kylla taallakin alastomuutta arvostetaan.

tanaan oon etupaassa kayny lapi seudun ostoskeskuksia, koska visalasku ei ole viela alkuunkaan tarpeeksi iso (terveisia tiliotteen haltijoille vaan). niita onkin taalla aika monta, joskin aika kaukana keskustasta, mutta julkisen liikenteen paivalipulla paasee onneksi mihin vaan. nyt tosin jalat tekee kuolemaa silla tasolla etta ei auta tanaan lahtea enaa mihinkaan. eika muuten suositellakaan etta illalla liikkuu hostellin ymparistossa, koska siina pyorii aika omintakeista porukkaa, kun naapurina on kodittomien asuntola. joten voin hyvalla syylla menna aikasin nukkumaan.

huomenna (jos jalat suo) on vuorossa calgary zoo ja muita pakollisia turistikohteita. niissa kelpaa pyoria toiseksi viimeisen paivan kunniaksi. kamalaa. kohta pitaa tulla kotiin. ei millaan pahalla.

1 comments:

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa vaan takaisin, kulmakarvani jo odottelevat sinua! terveisin mummo tuusulasta

Lähetä kommentti