uusimmat tekstit

keskiviikko 14. toukokuuta 2008

sadepaivan kuulumiset

no heipa heipa hei vaan taas. sadetta tulee taivaan taydelta joten piti akkia juosta jonnekin suojaan - miksi ei siis tanne nettiluolaan jossa haisee kummalliselta ja isot miehet pelaa nettipeleja.

hetki sitten alko siis sataa, ihmeen hyva ilma on kylla muuten ollu. viikonloppuna sato yolla vahan mutta sehan nyt ei haitannu meita paivaelajia. hirvean kylma tulee heti kun vahankin tuulee ja kun siihen viela lyo sateen paalle niin talla tytolla ainakin oli aivan liian vahan paalla...

eilen kavin toronto islandilla, joka on saariryhma heti toronton etelapuolella ontario-jarvessa - vahan niinkuin suomenlinna siella teilla. eiliseks oli luvattu tosi hienoa saata, ja tiesin jo viikonloppuna etta ensimmaisen natin paivan vietan siella. aamulla kuitenkin menin kaymaan toronton the beaches -kaupunginosassa, joka nimensa mukasesti on pitka ranta-alue kaupungin itapuolella. siella kaytiin myos lauantaina liisan kanssa syomassa. oikein nattia oli siellakin, mutta ilman aurinkolaseja aika tuskasta silmille! sielta tultuani kavin ostamassa ttc:n (toronton hkl) viikkopassin, jolla saa liikkua niin paljon kuin jaksaa - jalat kylla todellakin kiittaa! (matilda, miten me ikina selvittiin 9 paivaa ilman julkisia?!) ja on niin helppoa kun ratikat kulkee kaikkia paavaylia ja pysakki on jokaisessa kadunkulmassa, mukaanlukien yliopistoasuntolan vieressa. hidashan ratikka kylla on; huomasin sen kun kartalla ihan lyhyt matka beachesiin kesti puoli tuntia... mutta mihinka sita taalla kiire onkaan!

seuraavaksi hyppasin etelasatamassa lauttaan joka vei parilla eurolla 10 minuutissa saarille. kun astuin ulos niin eteen avautu paratiisi - no kidding. siella oli aivan taivaallista! toronto island on kaupungin puisto ja sen mukaisesti siella saa liikkua ilmaseksi ja vapaasti kaikkialla. sita on oikeestaan tosi vaikea selittaa ilman valokuvia, koska sellasta kauneutta ja rauhaa en oo kokenu varmaan koskaan. hirvean kauniita puita ja lintuja ja puistonpenkkeja ja siltoja ja vaikka mita. yhdella saarella on myos pikkunen penskojen huvipuisto seka kotielaintila, jossa kohtasin mm. heppoja ja aaseja ja lampaita ja yllaribonuksena myos pesukarhun, joka ensin tappeli puussa kaverinsa kanssa ja sen jalkeen lahti ryovaamaan roskiksia. yhteensa vietin saarilla 3-4 tuntia, ja ehdin siina ajassa tuhota taydellisesti seka jalkani etta paanahkani - aurinko porotti niin kovaa etta tyhma hatuton tytto sai ansionsa mukaan. tultuani takas kaupungille kavin viela leffassa vanhassa tutussa paramountissa, jossa aikanaan tuli matildan kanssa vietettya aivan kohtuuttoman paljon aikaa...

ja siita puheen ollen, matildalle viela spesiaaliterveisia: kirjakaupan starbucksissa haisee edelleen tasmalleen samalta kuin kolme vuotta sitten eli hikisilta kelmusampyloilta. ei varmaankaan oo yllatys etta starbucksit on jaany talla kertaa kaymatta..

tanaan oikeestaan vaan kiertelin kaupungilla ja kavin mm. jattimaisessa ostoskeskuksessa eaton centerissa, mutta ei ollu yhtaan shoppailuolo joten laksin tyhjin kasin pois. iltapaivan alussa suunnittelin asuntolassa muutaman tunnin ens viikon reissuja ja kavin sitten ostamassa junaliput. suunnitelmahan oli alunperin, etta liikun sen mukaan milta tuntuu, mutta via rail eli takalainen vr tarjoaa huomattavasti halvemmat hinnat jos hankkii liput vahintaan 5 paivaa etukateen. suunnitelma on siis seuraavanlainen:

-maanantaina junalla 2 yoksi montrealiin;
-keskiviikkona junalla 2 yoksi quebeciin;
-perjantaina bussilla yoksi tadoussaciin;
-lauantaina bussilla 1 yoksi takaisin quebeciin;
-sunnuntaina junalla montrealin kautta ottawaan, mista pirkko tulee hakemaan mut tyttarensa luokse.

viimenen viikko menee sitten varmaankin pirkon kanssa kierrellessa, viela ei oo ollu tarkempaa puhetta siita.

jepjep, nyt taytyy varmaankin lopetella etta ehdin kattomaan jaakiekkoa. suomi tietysti haviaa mutta voinpahan sanoa etta katoin sen suorana silla aikaa kun te kaikki nukuitte! hyvia vointeja ja palataan asiaan!

2 comments:

Anonyymi kirjoitti...

Selkeet suunnitelmat sulla on, eikun onnea edelleen matkaan ja aurinkoisia päiviä, täälläkin palelee, kun on vaan 8 astetta lämmintä.t. äippä

Matilda kirjoitti...

Hei! Ilman starbucksin ihmesämpylöitä ja jättiläiskahveja me ei oltaisi kyllä millään kävelty yhdeksää päivää. Ja asiaa tietenkin edesauttoi ne tiuhaan ostetut uudet kengät. Kyllä kelpasi tallustaa.
Mutta silti. Vältä ainakin ihmeellistä punajuuri-, punasipuli-, hapankaali- ja cheddar-yhdistelmää.
Tiedän, että retkahdat vielä niihin pullaleipiin!!

Lähetä kommentti